Daniel Ioniță: „Abia aștept să îmi revăd foștii colegi și să îi susțin la meciuri!”

Daniel Ioniță este unul dintre Brand Ambassadorii competiției de baschet CUPA EDU, Ediția 2018. Fost component al echipei Colegiului Tehnic „Anghel Salingy” din București, Dani a avut ocazia să își demonstreze talentul la ediția de anul trecut, când de altfel a fost și unul dintre cei mai valoroși jucători de pe parchet și a fost desemnat drept CEL MAI BUN JUCĂTOR DEFENSIV al competiției. Ajuns între timp pe prima scenă a baschetului românesc, la echipa de tradiție Dinamo Știința București, Dani bate la porțile naționalei și se pregătește din greu pentru a se impune în garnitura alb-roșilor. Între două sesiuni de antrenament, fostul jucător al celor de la Saligny a acordat un interviu exclusiv pentru CUPA EDU.

Anul trecut ai fost unul dintre cei mai buni jucători de la CUPA EDU și, de departe, liderul echipei Anghel Saligny. Cum a fost pentru tine experiența de la această competiție între licee?

Ediția CUPA EDU de anul trecut a reprezentat o ocazie unică pentru noi, deoarece am avut prilejul să reprezentăm liceul într-o competiție puternică. În ceea ce mă privește, am putut să mă bucur de atmosferă și să îmi pun în valoare colegii prin jocul prestat.

Care era statutul tău în liceu, având în vedere că erai liderul echipei de baschet?

Faptul că am făcut parte din echipa liceului m-a ajutat să îmi creez o imagine bună. Atât colegii, cât și cadrele didactice au apreciat munca pe care o depuneam zi de zi.

Între timp ai ajuns la Dinamo Știința București și evoluezi pe prima scenă a baschetului românesc. Cum este această experiență?

Proiectul Dinamo Știința este unul foarte avantajos pentru juniori. Experiența acumulată în liga națională anul acesta este un punct de pornire al carierei mele la nivel de seniori.

La CUPA EDU, Ediția 2018 vei fi unul dintre invitații speciali ai finalei. Ce mesaj ai pentru jucătorii din cele patru echipe înscrise în competiție?

Le doresc mult succes! Sa joace cât mai bine și să fie fair-play!

Cum crezi că va fi revederea cu foștii tăi colegi de echipă și cu antrenorul Marian Dinu?

Abia aștept să îmi revăd foștii colegi și să îi susțin la meciuri. Cu domnul antrenor am o relație specială, dumnealui este alături de mine în continuare și mă susține la fiecare meci.

Povestește-ne o întâmplare memorabilă din viața de liceu.

Sunt foarte multe de povestit. Dar, o zi memorabilă din viața mea de liceu a fost momentul în care mi-am luat la revedere de la colegii de echipă și de la domnul antrenor. M-a sunat într-o zi domnul Marian Dinu să mă invite la sală să discutăm când pot. A doua zi, am mers la liceu și cand am ajuns acolo toți colegii mei și domnul Dinu erau prezenți în sală și mi-au facut o surpriză. Mi-au mulțumit că i-am ajutat și că am facut parte din acea echipă. Am primit cadou o minge din cele primite chiar de la CUPA EDU, pe care scria “Mulțumim IL CAPITANO” , după cum spuneai chiar tu la meciuri :). Este un trademark al tău.

Cine crezi că va câștiga anul acesta CUPA EDU?

Bineînteles că sper ca anul acesta sa câștige Anghel Saligny, însă este dificil să mă pronunț înainte… fie ca echipa cea mai bună să câștige!

Ce părere ai despre competiția CUPA EDU, realizată pentru al doilea an consecutiv în București?

După părerea mea, CUPA EDU este un eveniment unde liceele cu cea mai mare tradiție în baschet își dispută „supremația”. Este o oportunitate importantă pentru a promova sportul în randul tinerilor adolescenți.

Alaturi de tine se mai implică în promovarea și sprijinirea competiției CUPA EDU colegul tău de echipă, Zoran Vrkic, liderul naționalei României, Vlad Moldoveanu, Levente Szijarto, multiplu campion al României la baschet, campionul național al Romaniei la endurocross, Andrei Boțoacă , campionul României la raliu, Vali Porcișteanu, fotbalistul Andrei Ciolacu. Cum este să fii Brand Ambassador alături de atâția jucători consacrați ?

Mă simt foarte bine în această postură și abia aștept să îi întâlnesc pe toți jucătorii consacrați care susțin această competiție. În special pe Levi, deoarece îl consider un exemplu de urmat în baschet de către toti tinerii.

La final un mesaj pentru fanii din Saligny care te-au susținut de-atâtea ori pe tine și pe băieții din echipă.

Vă mulțumesc pentru atmosfera minunată de care am avut parte la fiecare meci și vă invit să susțineți echipa în continuare, pentru că au nevoie de voi! „Saligny, luptă Saligny!”

Mulțumim și multă baftă!

Carte de vizită:
Nume: Daniel Ioniță
Data nașterii: 5 aprilie 1999
Zodia: Berbec
Statut: Este într-o relație de patru ani și jumătate cu jucătoarea de baschet Mara Țicu.
Înălțime: 2.03 cm
Post pe care evoluează: extremă de forță
Număr pe tricou și de ce: Numărul 11 pentru că a evoluat prima oară într-un meci oficial cu acest număr
Palmares: Campion al României la tineret, component al echipei naționale de juniori
Liceu la care a învățat: Anghel Saligny

***interviu în exclusivitate, realizat de Edward Stănescu („DinVestiar“) pentru CUPA EDU, Ediția 2018***