Educație

Ideea de bază a proiectului „CUPA EDU” este simplă: ne-am dorit să organizăm o competiție de baschet între licee, iar în cadrul acelor licee, ulterior finalizării competiției, să derulăm proiecte în domeniul educației și implicării civice.

La finalul competiției de baschet „CUPA EDU”, Ediția 2017, fiecare liceu participant a efectuat o nominalizare și a desemnat un beneficiar căruia asociația noastră, împreună cu sponsorii și partenerii noștri, să oferim o spnsorizare, în funcție de locul ocupat de echipa de baschet în cadrul competiției.

Astfel, 5 mingi de baschet au ajuns la Casa de Copii „Diaconia” din București. Nominalizarea a fost făcută de Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, iar premiul a fost oferit de Federația Română de Baschet.

Alte 5 mingi de baschet au ajuns la Școala Gimnazială Nr. 8, din Bârlad. Aceasta a fost nominalizarea Colegiului Național „Cantemir Vodă”, premiul fiind susținut tot de către Federația Română de Baschet.

Conform alegerii Colegiului Național „Spiru Haret”, Școala Gimnazială „Alexandru Macedonski” din Craiova urmează să beneficieze un premiu oferit de sponsorul DECOR FLOOR CEE S.R.L., constând în materiale de construcții și manoperă.

La propunerea Colegiului Național „Aurel Vlaicu” 20 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale „Garabet Ibrăileanu” din Târgu Frumos au primit 20 de burse la examenele organizate de British Council România. Premiul a constat în suportarea integrală a taxei de examinare și a fost oferit de British Council România și organizatorul evenimentului, Asociația PRAXIS IURIS.

Nu doar atât, dar premiile oferite în cadrul primei ediții au fost destinate întregului colectiv al școlii, respectiv al secțiilor de baschet: mingi, jaloane, tabele, etc.

În concluzie, diferit față de alte sisteme de premiere, prima ediție a încercat să stimuleze spiritul civic al elevilor, să ofere echipelor ocazia de a concura într-un cadru bine organizat, însă exclusiv pentru placerea de a juca baschet, fără a fi motivați de premii individuale.

Entuziasmul și dăruirea cu care jucătorii și antrenorii au evoluat în cadrul primei ediții, fără a exista vreun stimulent personal în afara plăcerii de a participa la competiție, a fost adevăratul câștig al evenimentului și o reușită cu care ne mândrim.

Cu ocazia „CUPA EDU”, Ediția 2018, ulterior finalizării competiției de baschet se vor derula o serie de activități cu implicarea unităților de învătământ participante. Urmăriți website-ul nostru în continuare pentru a fi la curent cu ce se întâmplă în cadrul acestei ediții!