INTERVIU EXCLUSIV CU DJ VANOKAI – INVITAT SPECIAL LA CUPA EDU, EDIȚIA 2018

Dj VANOKAI: „Dacă nu lupți și nu dai totul în ceea ce faci, în orice domeniu, este greu să reușești!”

Talentatul DJ Vanokai este unul dintre invitații speciali la competiția de baschet CUPA EDU. Ediția 2018 și vine cu un super playlist creat special pentru cei mai tari liceeni la baschet.

Extrem de pasionat de muzică și de sport, DJ Vanokai a răspuns prezent când s-a făcut „prezența” pentru CUPA EDU 2018. DJ Vanokai și-a descoperit pasiunea pentru muzică o data cu evoluția internetului și în prezent a ajuns să fie invitat la foarte multe evenimente de anvergură din România și din străinătate. Ultima oară, DJ Vanokai a mixat la un eveniment exclusivist din Madrid, la care au fost invitați pe sprânceană câte un singur DJ din fiecare țară. Cu toate că este foarte aglomerat și își împarte programul de muncă între familie și evenimente, l-am prins câteva minute pe DJ Vanokai înainte de CUPA EDU, 2018 și am încercat să aflăm câteva dintre secretele pe care le pregătește.

Salutare, DJ Vanokai! Împingem niște watzi și pornim direct cu tirul de întrebări. Ești invitat special anul acesta la CUPA EDU, Ediția 2018. Ce le pregătești puștilor?

Salutare! Și pentru mine este o provocare nouă această competiție, așa cum este și pentru ei, drept pentru care mă pregătesc intens pentru meciurile din 7-9 decembrie. Chiar dacă va trebui să mă abat puțin de la stilul meu, voi veni cu ceva antrenant. Vreau să combin trei genuri: un rap, cu un pic de house și cu ceva muzică românească. Sunt super sigură că va ieși ceva exploziv, așa cum trebuie să fie la o competiție de baschet între licee.

Lucrezi deja la playlist?

Da, deja m-am apucat de el. Cred că în acest weekend va fi gata. Așa cum jucătorii se pregătesc pentru CUPA EDU, așa ne facem și noi temele. Voi cu organizarea, eu cu muzica. Uite, chiar o să dau așa niște „spoilere” cu muzica pe care o pregătesc. Rămâneți contactați pe pagina CUPA EDU pentru a afla noutățile.

Punem muzică în timpul meciurilor?

Da, îi anunțăm pe arbritrii de acum că vom face show. Sunt foarte flexibil, accept orice provocare, important este să susținem acest spectacol și să facem CUPA EDU un eveniment de tradiție pentru baschetul între licee.

Povestește-ne puțin cum te-ai apucat de mixat.

M-am apucat de mixat acum zece ani, în momentul în care am și avut primult contact cu internetul. Am dat peste net și peste anumite programe de mixat și de producție. Evident, mi se părea totul foarte complicat, dar m-am apucat să învăț bazele ei și ușor-ușor am făcut pași importanți în carieră. Acest lucru vreau să transmit și jucătorilor de la CUPA EDU. Dacă nu lupți și nu dai totul în ceea ce faci, în orice domeniu, este greu să reușești. Nu vine nimic de la sine.

De ce muzică și nu design?

A fost și o chemare. Unchiul meu mergea la discotecă și punea muzică de pe magnetofon. Și de-aici a pornit această atracție. Îl vedeam zilnic cum își selecta benzile, cum se pregătea pentru show. Mi-a plăcut foarte mult ideea aceasta. În plus, am avut o educație muzicală bună de mic. La mine în familie se ascultau multe genuri de la muzică clasică până la ABBA și Queen.
Am început să mixez, Virtual DJ se numea programul, și stăteam vreo 5-6 ore închis în cameră. Făceam apoi CD-uri și le dădeam prietenilor cu autograf. Căutam o denumire a mixajului. Anticipam eu ceva. Să știi că de cele mai multe ori primeam feedback pozitiv.
Ulterior am învățat să și mixez cu adevărat și să nu mai tropăi melodiile… (Râde cu lacrimi). Când treceam de la o melodie la alta era deranj mare… Cam așa a fost începutul pentru mine.

Ce DJ preferat ai?

Mi-e foarte greu să aleg doar unul. Sunt foarte mulți pe care îi urmăresc. Paul Kalkbrenner, apropo are un film foarte interesant – Berlin Calling. Pe locul doi cred că ar fi Hot Science. Are un stil care mie îmi place foarte mult. Îmi place inclusiv stilul lui cum mixează. Pe locul trei l-aș alege pe Andrey Pushkarev, un DJ rus foare-foarte talentat. În domeniul muzical,în acest moment, sunt foarte căutați oamenii din Rusia și chiar vin foarte mulți din spate.

„ÎN LICEU PLECAM DE LA ULTIMA ORĂ DE MATE!”

CUPA EDU înseamnă baschet între licee. Zi-mi ce îți mai aduci aminte din viața de liceu?

Wow! Multe lucruri! Am practicat vreo 6-7 ani fotbal de performanță. Am jucat pentru Foresta Nehoiu. Aveam internet și descoperisem deja dintr-a șaptea treaba cu DJ-eiala. Plecam de la ultima oră de mate! Nu știu cum se făcea că mereu aveam antrenament și plecam de la oră. Aveam o profesoară exigentă, însă ea își dorea să ne facă oameni. Era spre binele nostru. Noi nu înțelegeam atunci asta și eram cu mentalitatea aia: Abia aștept să termin liceul, să mă angajez, să am banii mei. Ce n-aș da acum să mai fiu iar în liceu și să mă certe doamna profesoară!
Cum ziceam, plecam de la ora de mate și la un moment dat mi-a spus că va veni să mă vadă la un meci. Și că dacă nu voi fi cel mai bun pe teren, mă va lăsa corigent. Surprinzător, a venit la un meci și mi-a spus la final – jucasem doar zece minute, fusesem răcit – „Răducu, să te pregătești serios. Este timpul să înveți la mate că m-am lămurit cu sportul!”. Eram supărat că nici nu jucasem, îți dai seama. Am multe povești dn liceu și uneori mă gândesc cu nostalgie la acele momente.

De la ora de mate fugeai. Același lucru se întâmplă și acum. Rar am auzit elevii să iubească materia asta. Cum crezi, însă, că ar reacționa elevii dacă ar avea o materie, să-i zicem ora de DJ-ială?

Cred că n-ar chiuli nimeni! Sunt ferm convins de asta! Sunt foarte mulți amatori. Chiar cunosc câțiva tineri foarte buni. Observ pe la evenimentele de muzică electronică foarte mulți puști și mă bucură acest lucru. Ar fi interesantă o astfel de materie. Ideea ta este genială.

Spiru Haret, Salighy, Vlaicu și Cantemir se bat anul acesta pentru Cupa EDU 2018. Ce mesaj le transmiți jucătorilor?

În primul rând să dea totul! Și acest lucru trebuie să îl facă pentru ei. Sunt convins că vor veni foarte mulți antrenori să urmărească această competiție și atunci jucătorii se pot remarca. Să aibă ambiție, pentru că fără dăruire și muncă nu prea reușești. Sunt absolut sigur că sunt mulți jucători talentați la aceste patru echipe și abia aștept să îi văd la Cupa EDU 2018. Le urez tuturor multă baftă!

Suporterilor ce le transmiți? Este foarte important ca acești jucători de la CUPA EDU să fie suținuți din tribune.

Le promit o muzică de foarte bună calitate pe care o pot asculta la orice oră. Le-am pregătit deja un playlist plin de energie și sunt sigur că foarte mulți vor veni să mă întrebe cine a cântat etc. Vor fi și piese old school, să zic așa. Chiar vrem să facem ceva frumos și pentru părinți. Ce poate fi mai fain ca un mini concert simultan cu un meci de baschet? Așa că haideți la sala în perioada 7-9 decembrie la CUPA EDU, Ediția 2018.

Cu ce melodie ai deschide evenimentul?

Nu am pregătit încă intro-ul…dar uite, dacă mă întrebi așa repede aș spune Armin Van Buuren cu Sharon den Adel – In and out of love.

Mulțumim pentru interviu și abia aștept să te vedem la lucru la CUPA EDU 2018!

Carte de vizită:
Nume:
Răzvan Răducu
Alias: DJ Vanokai
Data nașterii: 13 august 1991 – ultima generație cu cheia de gât, cum îi place să spună
Zodia: Leu
Familie: Este căsătorit cu Ioana și are un băiețel de câteva luni pe nume Liam Mihail. „Dacă fiul meu îmi va călca pe urme? M-aș bucura. De când era în burtică la mamica lui i-am pus muzica pe care o produc. Așa ca este obișnuit. Dar să știi că mi-ar plăcea foarte mult să facă sport de performanță. L-aș duce la baschet sau la fotbal. Oricum, îl voi sprijini indiferent ce va alege. Este minunea noastră!”
Sporturi practicate:A jucat fotbal în liceu pentru echipa Foresta Suceava și a jucat la Cupa Liceelor.

Echipe preferate: „Sunt un mare dinamovist. Am stat o perioadă în Ștefan cel Mare și mergeam la toate meciurile. Indiferent că erau de volei, handbal sau fotbal.De mic sunt dinamovist. Țin cu ei la orice sport. Și la tenis de câmp. Real Madrid. Este echipa mea preferată din Spania. Din Anglia țin cu Chelsea, iar din Germania cu Borussia Dortumund.”

DJ Vanokai despre Armin van Buuren: „Este un profesor. Este un Einstein al DJ-ilor. Armin este deja un brand imens. Dacă ar fi să îl comparăm putem face o comparație cu Michael Jordan. A contribuit foarte mult la evoluția trence-ului.”

***interviu în exclusivitate, realizat de Edward Stănescu („DinVestiar”) pentru CUPA EDU, Ediția 2018***